Санкції у дії: винороби Криму не можуть працювати через відсутність тари з України

Санкції у дії: винороби Криму не можуть працювати через відсутність тари з України

Укрінформ
Кримські винороби заявляють про те, що санкції проти Росії і Криму стали причиною припинення поставок скляних пляшок в Крим і як наслідок - зупинки виробництва вина.

Про це пише РБК.

"Загроза зупинки виникла через виробника скляних пляшок. Після закриття поставок скляної тари з України постачанням кримських виноробів займалися в основному два підприємства - «Русджам» і АТ «Кавминстекло», - пише РБК з посиланням на листа так званого голови асоціації виноградарів і виноробів «Севастополь» Олексія Липка до депутата Держдуми РФ Дмитра Бєліка.

Проблеми зі склотарою у кримських виноробів виникли після того, як у одного з постачальників - АТ «Кавминстекло» - змінився власник. Американські акціонери, які стали новими власниками компанії, повідомили, що припинять поставки своєї продукції в Крим через санкції США. При цьому потужності другого постачальника - підприємства "Русджам" - недостатні для того, щоб заповнити необхідний для кримських виноробів обсяг та асортимент склотари.

Читайте також: Украньяк, дубовик, бурштиняк: в Україні триває пошук нової назви коньяку

Через брак пляшок виробники вина, в тому числі «Массандра», «Новый Свет», «Инкерман» і Севастопольський винний завод, понесуть, як йдеться у листі Липка до депутата Держдуми, «колосальні збитки у зв'язку з зупинкою виробництва в самому розпалі туристичного сезону в Криму».

Липко вважає ситуацію, що виникла, "критичною" і просить "уповноважені органи" відреагувати на "ворожу позицію з виконання на території Росії незаконних американських санкцій щодо Криму».

Між тим, «Кавминстекло» вже заявив про припинення відвантаження власної продукції з 1 травня, без перехідного періоду. Згідно з деякими джерелами, в процесі переговорів компаніям обіцяли перехідний період - до вересня 2019-го, але в підсумковому повідомленні вказаний травень.

Як пояснив РБК Липко, швидко знайти нового постачальника скла буде проблематично, оскільки "пляшки розробляються на підприємстві спеціально під замовника, у них певна форма, і, щоб замовити їх на іншому підприємстві, потрібен час".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-