Севастопольський бізнесмен подав позов проти Путіна

Севастопольський бізнесмен подав позов проти Путіна

Укрінформ
"Суд" Севастополя провів підготовче засідання за позовом підприємця і юриста Володимира Новікова до "глави" окупаційного уряду Севастополя Дмитра Овсянникова і президента РФ Володимира Путіна за фразу про "вставання севастопольців з колін в 2014 році".

Як повідомляє "Крим.Реаліі", третіми особами та співвідповідача в позові вказані "глава" Криму Сергій Аксьонов, "екс-глава" так званого уряду Севастополя Олексій Чалий і газета "Слава Севастополя".

"Приводом для позову став виступ Дмитра Овсянникова на місцевому телебаченні, в якому він заявив, що в 2014 році севастопольці "встали з колін". Ця заява обурила кількох місцевих жителів і вони подали позов до суду. Основним позивачем виступив Володимир Новіков. Крім нього позов підписали шестеро осіб", - йдеться у публікації.

За даними видання, Новіков вимагає від Овсянникова компенсацію моральної шкоди в розмірі 7 млн рублів, а також арешту особистого майна губернатора Севастополя на час судових слухань.

На думку Новікова, Овсянников має опублікувати спростування своїх слів у газеті "Слава Севастополя" і назвати поіменно всіх підписантів договору про «входження Криму до Росії».

На засіданні суду позивач заявив, що «відчуває себе вільною людиною, яка виросла в високодуховній атмосфері, в дусі соціалістичної свободи, рівності і братерства».

«Якщо я встав з колін, отже виходить - я на них стояв», - заявив Новіков.

Він також зажадав надіслати повістку особисто російському президенту Путіну, однак "суд" відмовився посилати повістку Путіну "через відсутність відомостей про його адресу".

"Повістку пошлють до адміністрації російського президента", - повідомляє "Крим.Реалії".

Читайте також: Кремль прокоментував заяву Зеленського: "Путін відкритий для діалогу"

Раніше Новіков вже звертався в ФСБ Росії у зв'язку з заявами журналістів місцевого державного телеканалу ІКС, які звинуватили його в "роботі на Державний департамент США". Юрист вимагає від російських правоохоронних органів порушити кримінальну справу проти журналістів за "завідомо неправдивий донос".

Крім того, Новіков через "суд" вимагав від чиновників і поліції відшкодувати моральну шкоду за його переслідування і заборону на організацію і проведення двох протестних мітингів - в грудні 2017 року і в червні 2018 року.

У грудні 2017 року "апеляційний суд" Севастополя виправдав Новікова, на якого наклали штраф за організацію в грудні 2017 року мітингу протесту проти земельної політики "уряду" Севастополя, а також невирішених проблем у сфері освіти і охорони здоров'я.

Фото: Krym.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-