Умеров нагадав про злочин

Умеров нагадав про злочин "госдури РФ" і Путіна щодо Криму

Укрінформ
Сьогодні, 18 березня, виповнюється п'ять років як Держдума РФ ухвалила злочинне рішення про приєднання Криму й міста Севастополя до Росії, після якого на півострові почалося знищення кримськотатарського народу і його культурної спадщини.

Про це в Facebook заявив заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров.

"18-го березня виповнюється 5 років як російська державна дура прийняла рішення про приєднання до себе двох нових суб'єктів, республіки Крим та міста Севастополя. Президент Путін того ж дня це рішення підписав. У цей день Путін від імені держави скоїв найбільший злочин", - написав Умеров.

За його словами, анексія Криму розпочалася з військової інтервенції, захоплення адміністративних будівель, військових частин, аеродромів, підприємств і масової зради держслужбовців.

Як зазначив Умеров, світ не визнав злочинне рішення про «приєднання» Криму і продовжує посилювати проти Росії санкції, однак репресії проти громадян, нелояльних до російського окупаційного режиму, сьогодні тривають.

"Росія ...продовжує репресії проти нелояльних, які вважають себе патріотами і громадянами України. Триває мілітаризація півострова й заселення території Криму «новим населенням». Арешти, облави, адміністративні та кримінальні справи, знищення культурної спадщини та освіти рідними мовами значною мірою спрямовані проти кримських татар. Вся окупаційна адміністративна система готується в черговий раз «зламати» наш народ", - зазначив Умеров.

Сьогоднішній приїзд до Криму президента Путіна, який назвав півострів "сакральною російською землею" він назвав черговою спробою приниження корінного кримськотатарського народу.

Читайте також: Міністри ЄС підтвердили невизнання анексії Криму Росією

Заступник голови Меджлісу закликав усіх громадян України "вибрати проукраїнського, проєвропейського Президента, готового боротися за повернення Криму і здатного перемогти у війні з Росією".

18 березня 2014 року в Москві президентом РФ Путіним було підписано так званий договір про "прийняття Криму і Севастополя до складу Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-