Росія відповість за свої злочини, хай скільки часу мине - Чийгоз

Росія відповість за свої злочини, хай скільки часу мине - Чийгоз

Укрінформ
Росія відповість за свої злочини, скоєні у Криму та загалом в Україні.

Про це заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, виступаючи 15 березня на спеціальному засідання Ради Безпеки ООН, присвяченому п’ятим роковинам окупації Криму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

“Я хочу нагадати та ствердно заявити, що ці злочини, які сьогодні вчиняються в Україні та у Криму - ви будете за них відповідати. Ми ніколи не пробачимо вам сльози сотень тисяч матерів. Ми не пробачимо вам сирітства наших дітей”, - сказав Чийгоз, звертаючись до російських представників.

Він підкреслив, що окупація Росією Криму була помстою. "(Це) помста нашим громадянам у Криму за те, що хочуть жити вільно та у мирі. За те, що хочуть бути з Україною. Це помста Україні за те, що вона хоче бути зі всіма цивілізованими країнами разом, боротися за своє майбутнє та жити вільно”, - зазначив Чийгоз.

Заступник голови Меджлісу додав, що є живим свідком російського терору та того, як російська влада намагається "ламати" людей.

Читайте також: Донька українського моряка закликала в ООН звільнити військовополонених

“Помсту, яку ви сьогодні у вигляді терору вчиняєте на моїй батьківщині проти мирних мешканців, - ми вам її ніколи не пробачимо. І ви будете нести відповідальність, скільки часу б не минуло”, - сказав він, звертаючись до російського представника на Радбезі ООН.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН 15 березня обговорює ситуацію в тимчасово окупованому Криму. Засідання, присвячене п’ятим роковинам окупації, проходить у форматі Арріа, тобто на нього запрошені не лише члени Радбезу, але й представники інших держав-членів ООН та неурядових організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-