На півночі Криму знову зафіксували викиди в повітря хімічних речовин

На півночі Криму знову зафіксували викиди в повітря хімічних речовин

Укрінформ
На півночі окупованого Росією Криму - в Армянську і Красноперекопську - зафіксували нові викиди хімічних речовин в атмосферу.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на звіт гідрометцентру півострова за останній тиждень.

"За даними спостережень 2-х стаціонарних постів, з 4 по 11 березня 2019 року спостерігались перевищення ГДК по: оксиду вуглецю - 1,04; фтористого водню - 1,8 ГДК", - йдеться у повідомленні.

У Красноперекопську, згідно з даними гідрометцентру, концентрація оксиду вуглецю перевищена в 1,06 рази, а хлористого водню - в 4,4 рази.

В Армянську 20 жовтня розпочали запуск заводу "Кримський титан" після його зупинки через викиди, що сталися в ніч з 23 на 24 серпня. "Влада" повідомляла, що причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном".

У Києві вважають, що викид хімічних речовин на території Криму стався через російських військових, які в ході навчань обстріляли відстійники відходів титанового і содового заводів.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 23 на 24 серпня 2018 року в Армянську стався викид невідомої речовини. Через забруднення повітря "влада" Криму тимчасово вивезли з Армянська дітей шкільного та дошкільного віку в кримські санаторії.

Читайте також: В окупованому Криму назріває нова екологічна катастрофа - Тимчук

Завод "Кримський титан" розпочав роботу ще в 1971 році, а на початку 2000-х перейшов під контроль компанії Group DF Дмитра Фірташа. Головним напрямком підприємства є виробництво діоксиду титану - речовини, що застосовується в лакофарбовій, гумотехнічній промисловості, при виробництві пластмас і в багатьох інших галузях.

У 2014 році, після анексії Криму Росією, Дмитро Фірташ змінив структуру управління заводом. У жовтні Group DF передала ПрАТ "Кримський титан" російському дочірньому підприємству ТОВ "Титанові інвестиції". У 2015 році ПрАТ "Кримський титан" було перейменовано в "Юкрейніан кемікал продактс".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-