Мілітаризація Криму з боку РФ несе загрозу як Україні, так і східному флангу НАТО

Мілітаризація Криму з боку РФ несе загрозу як Україні, так і східному флангу НАТО

Укрінформ
Російська Федерація активно нарощує військову присутність в окупованому Криму, що несе загрозу як для України, так і для східного флангу Північноатлантичного альянсу.

Про це у середу у Брюсселі заявив директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів.

Саме так він відповів на запитання Укрінформу про наслідки мілітаризації окупованого Криму для безпеки усього Чорноморського регіону.

«Ми багато говорили про політичні аспекти мілітаризації Криму, і це дійсно величезна загроза, в тому числі для східного флангу Альянсу. Вже завтра (7 березня) відбудеться Військовий комітет Україна-НАТО, там де наші військові абсолютно предметно говоритимуть про воєнні загрози з боку Російської Федерації. В цій будівлі все це аналізується дуже серйозно. В нас налагоджено дуже предметний діалог, коли ми надаємо відповідь на запитання, які цікавлять Альянс, а Альянс позитивно відповідає на ті небезпеки, які бачимо ми, хоча ми й не є членами цієї організації», - сказав представник МЗС України.

Читайте також: НАТО вживатиме подальших кроків з реагування на агресивні дії РФ

Він зауважив, що сьогодні під час засідання КУН відчувалося, що говорять однодумці. За словами Макеєва, особливістю взаємодії між Україною і Альянсом є комплексний підхід до вирішення широкого комплексу питань - політичних, і безпекових та військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-