Посол Сибіга назвав безпрецедентною війну РФ проти України

Посол Сибіга назвав безпрецедентною війну РФ проти України

Фото
Укрінформ
РФ веде безпрецедентну інформаційно-пропагандистську війну проти України, продовжує спроби узаконити окупацію Криму та агресію на Донбасі та демонструє жорстку неповагу до міжнародного права

Про це заявив посол України в Туреччині Андрій Сибіга у ході конференції в Анкарі на тему «Політична та соціальна динаміка в Криму з 2014 року», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Росія веде безпрецедентну інформаційно-пропагандистську війну проти України, тому тема окупації Криму та Донбасу повинна постійно перебувати в заголовках новин. Жорстока неповага нею міжнародного права підриває весь світовий порядок, що виник після двох світових воєн», - зазначив Сибіга

Він наголосив на тому, що загарбницькі «апетити» РФ не зменшуються. «Особлива небезпека полягає в тому, що Росія не зупиняється, а йде далі в інші регіони», - підкреслив Сибіга.

Посол також наголосив на продовженні Росією спроб узаконити окупацію українських територій.

«Спроби Росії легалізувати окупацію українських територій серед міжнародного співтовариства: візити іноземних суден до закритих кримських портів, громадян і бізнесменів з інших країн на міжнародні події в Криму і Донбасі, численні публікації карт із Кримом, що належить Росії, неофіційне визнання російського статусу Криму та Донбасу», - сказав він.

Читайте також: Посол Щерба розвінчав для австрійців міфи щодо РФ та її агресії проти України

Дипломат також висловив вдячність Туреччині за незмінність чіткої позиції проти анексії Криму, на підтримку недоторканності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-