Росія закрила район в Азовському морі біля Керченської протоки для стрільб  - ЗМІ

Росія закрила район в Азовському морі біля Керченської протоки для стрільб - ЗМІ

Карта
Укрінформ
Росія закрила район в Азовському морі поблизу Керченської протоки для проведення стрільб упродовж 18-20 лютого 2019 року.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

"Відповідно до морського припису NAVAREA III 0184/2019, Росія закрила район в Азовському морі поблизу Керченської протоки для проведення стрільб упродовж 18-20 лютого 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Стрільби відбуватимуться у західній частині Темрюкської затоки, що розташована поблизу Керченської протоки.

Як стало відомо Українському мілітарному порталу з власних джерел, цими вихідними в ніч з суботи на неділю Росія проводила радіотехнічні навчання на виході з Керченської протоки у Чорне море. "Зміст яких – виявлення координат втраченої радарної цілі Кіз-Аульським та Такільським радіотехнічними постами спостереження, що у південній частині Керченської протоки у Чорному морі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, навчання відбулися у районі, де 25 листопада 2018 року Росія внаслідок акту агресії захопила українські екіпажі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" та "Нікополь", а також буксир "Яни Капу".

"Тобто є всі підстави говорити про підготовку Росії до подальшої ескалації на випадок майбутнього переходу українських кораблів до Азовського моря", - підсумували у виданні.

Читайте також: "Азовські" санкції: ЄС треба кілька днів на формальне ухвалення документа

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонне управління ФСБ Росії в районі Керченської протоки атакувало три кораблі Військово-морських сил України - катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які прямували з одеського порту в порти Бердянська і Маріуполя. В результаті українські судна було захоплено й відбуксовано в порт міста Керч, а троє українських моряків дістали поранення. Всього на бортах кораблів перебували 24 моряки.

29 листопада всіх моряків етапували до Москви, в СІЗО "Лефортово" і "Матросская тишина".

Українських моряків звинувачують за ч. 3 статті 322 Кримінального кодексу РФ - незаконний перетин державного кордону Російської Федерації, здійснений групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи з загрозою його застосування.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-