Підводні течії і рух криги можуть зруйнувати Керченський міст - командувач ВМС України

Підводні течії і рух криги можуть зруйнувати Керченський міст - командувач ВМС України

Укрінформ
Міст Керченскою протокою, що з'єднує Росію і окупований Крим, можуть зруйнувати потоки крижаних торосів з Азовського моря та підводні течії, цьому сприятимуть і похибки, допущені при будівництві мосту.

Про це в інтерв'ю телеканалу Радіо "Свобода" заявив командувач Військово-Морських сил України Ігор Воронченко.

"Керченський міст можуть зруйнувати підводні течії і рух криги із Азовського моря до Керченської протоки", - говорить Воронченко.

Він розповів, що сім років прослужив у Криму і знає, "що таке Азов, і що таке Чорне море".

"Це два сполучених водних капіляри, течія з Азова дуже серйозна. Вони зараз перекрили і зробили дифузор під мостом, там йде підмив опор", - розповів Воронченко.

За його словами, полк, яким він командував у Криму, перебував за 200 метрів від Керченської протоки, і коли морози сковували Азовське море, а за його службу з 1998 по 2005 роки таке було двічі, нагромадження уламків криги потоком йшло до Керченської протоки.

«За сім років так було двічі, коли тороси йшли. Вони міст цей знесуть. Потік криги, тороси - все це йде в дифузор. Уявляєте, що буде?", - зазначив командувач ВМСУ.

Крім того, повідомив Воронченко, згідно з розвідданими, під час будівництва мосту було допущено нестиковку опор.

"Коли почали стикувати опори, вони у них були висотою 2 метри і півтора метра. Вони або осіли, або неправильні були розрахунки ... Цьому мосту буде «кришка», - зазначив командувач Військово-Морських сил України.

Критичними факторами для Керченського мосту він назвав і землетруси, "які періодично відбуваються у цьому регіоні".

Як повідомляв Укрінформ, через помилкові дії підрядної організації ТОВ «Стройгазмонтаж» почалося сповзання грунту на ділянці єдиної автодороги, яка веде до Кримського мосту.

Автодорожну частину мосту Керченскою протокою було відкрито для руху легкових автомобілів у травні 2018 року, пізніше було відкрито рух вантажного транспорту. Залізнична частина мосту ще не функціонує.

Євросоюз і США назвали ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України відкриття Керченського мосту між Росією і Кримом.

Читайте також: МЗС Росії виключає можливість моніторингової місії у Керченській протоці

Президент України Петро Порошенко заявив, що незаконне будівництво Керченського мосту в анексованому Росією Криму є черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-