Росія знову відклала відкриття залізниці на Керченському мосту

Росія знову відклала відкриття залізниці на Керченському мосту

Укрінформ
РФ у черговий раз відклала термін відкриття залізничного сполучення через Керченську протоку.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"Внаслідок неправильного проектування залізничних підходів до Керченського мосту Російська Федерація вкотре відклала строки введення в експлуатацію залізничного сполучення через Керченську протоку. Через помилки проектувальників ЗАТ «Ленпромтранспроект» (м. Санкт-Петербург) Уряду Російської Федерації доведеться додатково виділити майже 3 млрд руб. ($44 млн) для завершення будівництва залізничних підходів до Керченського мосту, про що свідчить розпорядження Уряду Росії від 27.12.2018 № 2957-р.",- йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, наявні ґрунти не можна було використовувати для облаштування насипу під залізничне полотно.

Крім того, в залізничному тунелі, що будується в районі селища Октябрське, поряд із місцем проведення археологічних розкопок Бієлі у 2018 році відбулося непередбачене зрушення породи, що пошкодило кріплення тунелю.

У зв’язку з відсутністю в достатньому обсязі необхідних будівельних матеріалів, у листопаді 2018 року між представниками окупаційної влади Криму та Абхазії відбулася зустріч щодо можливості постачання на тимчасово окупований півострів матеріалів (щебінь, пісок, гравій) для будівництва траси «Таврида», а також розширення асортименту торгівлі іншими будівельними матеріалами (мармур, камінь, деревина).

Все це й спричинило затримку виконання всіх будівельних робіт, зокрема, скасування тендеру на електрифікацію ділянки залізничного мосту через Керченську протоку. Водночас російська влада не озвучила причини скасування тендеру, прикриваючись проведенням археологічних розкопок.

У МінТОТ нагадують, що це не перший випадок непрофесійності чиновників окупаційної влади РФ. "У Російській Федерації вже вкотре продемонстрували невміння працювати із сучасними технологіями та неспроможність управляти тимчасово окупованими територіями", - додали у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, РФ після окупації Криму розпочала будівництво мосту через Керченську протоку в лютому 2016 року, при цьому Москва не погоджувала з Києвом обмеження для кораблів, що заходять протокою в акваторію Азовського моря до українських портів.

У лютому 2018 року Київ направив у Постійну палату міжнародного третейського суду в Гаазі меморандум про порушення Росією Конвенції ООН з морського права, в якому поскаржився, зокрема, на будівництво Керченського мосту, викликане ним обмеження навігації в протоці й ту обставину, що міст фактично перекриє доступ великотоннажних суден в Азовське море.

18 липня 2018 року посли країн-членів Євросоюзу схвалили рішення про введення індивідуальних санкцій проти шести осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.

Читайте також: Поляки назвали агресію РФ на Азові найважливішою міжнародною подією 2018 року

Автомобільний рух на мосту через Керченську протоку в окупований Росією Крим з Краснодарського краю було запущено 15 травня 2018 року. Керченський міст будувався за рахунок коштів федерального бюджету Росії. Загальна вартість проекту становить близько 228 млрд руб. (близько $4 млрд).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-