Вселенський патріарх побажав кримським татарам повернутися на Батьківщину - Джемілєв

Вселенський патріарх побажав кримським татарам повернутися на Батьківщину - Джемілєв

Укрінформ
Вселенський патріарх Варфоломій побажав кримскотатрскому народу швидкого повернення на свою землю.

Про це лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв розповів в інтерв'ю Укрінформу.

«Коли ми прощалися (делегація на чолі з Пезидентом України в ході візиту до Вселенський патріархат 3 листопада - ред.), сказав йому (Вселенському патріарху - ред.), що я не християнин, а мусульманин, але його мудрий і мужній вчинок - надання незалежності українській церкві - це на користь всім громадянам України, незалежно від національності і віросповідання. Дай Аллах вам довгих років життя, сказав я йому. Він розчулився і теж відповів: дай Аллах вам довгих років життя, дай Аллах, щоб ви скоро повернулися на свою батьківщину», - розповів Джемілєв.

Читайте також: Крим можливо повернути на базі Будапештського меморандуму - Джемілєв

Він також повідомив, що в січні збирається бути присутнім на врученні Томосу, щоб показати, що ця подія дуже важлива і для кримськотатарського народу.

«Вважаю, що це найпотужніший удар на даному етапі по Росії (надання автокефалії - ред.). Ще одним, нарівні, стане деокупація Криму», - сказав Джемілєв.

Як відомо, 3 листопада в Стамбулі відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка, який перебував з офіційним візитом в Туреччині, і Вселенського патріарха Варфоломія. Сторони підписали в Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною і Вселенським патріархатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-