Родинам полонених моряків виплатили по 100 тисяч

Родинам полонених моряків виплатили по 100 тисяч

Відео
Укрінформ
Усім 24 родинам військовополонених моряків, які незаконно утримуються на території РФ, виплачено по 100 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства у справах тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МТОТ).

«Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України разом з Військово-морськими силами провели велику роботу щодо підготовки необхідних документів і встановлення всіх осіб, які мають право на отримання такої допомоги. Зокрема, родичі всіх моряків. Можу вам відповідально заявити, що всі родини отримали по 100 тис. грн", - цитує прес-служба керівника відомства Вадима Черниша.

Читайте також: МінТОТ починає виплату допомоги політв'язням

Черниш запевнив, що міністерство постійно підтримує взаємозв’язок з міжнародними гуманітарними організаціями, адвокатами військовополонених для найшвидшого звільнення моряків з російської тюрми.

Як повідомлялося, за ініціативи МТОТ 5 грудня 2018 року урядом прийнято постанову, яка надала можливість підтримати військовополонених українських моряків.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь через Керченську протоку. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі та 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-