“Стіна” РФ в окупованому Криму зведена з несправностями і здана за хабар — Слободян

“Стіна” РФ в окупованому Криму зведена з несправностями і здана за хабар — Слободян

Укрінформ
Речник Держприкордонслужби Олег Слободян заявив, що зведена Росією “стіна” на адмінкордоні з окупованим Кримом побудована з відверто несправними елементами, а відтак не працює належними чином.

Про це прес-секретар ДПСУ написав у Facebook.

Слободян зазначив, що спочатку виконати роботи РФ планувала за три місяці, але проект розтягнувся на два роки.

“Директора АТ НВК “Дедал” Ігоря Сушка (підприємства, яке займалося розробкою та встановленням технічних елементів системи) було затримано співробітниками ФСБ РФ при спробі дати хабара у 2,5 мільйонів рублів керівництву ПУ ФСБ РФ по РК за підписання приймальних актів на відверто несправні елементи створеної супер-системи. Тобто, система НЕСПРАВНА і так як потрібно - не працює”, - стверджує речник ДПСУ.

Він також пояснив, що “стіна” складається виключно із загороджувального паркану та системи візуального та дистанційного контролю.

Читайте також: Міністр Черниш прокоментував зведення "стіни" на адмінмежі з Кримом

“При цьому так, росіяни звели в тимчасово окупованому Криму 50 (!) км загороджень вартістю біля 2,9 млн. Доларів. Тобто, середня вартість 1 км робіт з врахуванням коливання курсу долару склала біля 60 тис.дол. (Не 48 !). Так, саме 50 км, бо так було прописано в технічному завданні”, - пояснив Слободян.

Він також пояснив, чим українська система вигідно відрізняється від російської.

“Загалом потрібно звести близько 1360 км системи контрольованої ділянки кордону з РФ, 450 км - із центральною частиною українсько-молдовського кордону, адмінмежа із ТОТ Криму і ще 409 км кордону тимчасово непідконтрольної ділянки в межах Донецької та Луганської областей. Загалом - понад 2250 км. На все це проектом передбачено 4 млрд. 16 млн. Гривень. Із них біля 3,3 млрд. - на УСІ роботи і ще понад 900 млн. - Держгеокадастру на супутні послуги. Тобто, вартість одного км складає біля 1,5 млн. грн., або біля 52 тис.дол. При цьому варто розуміти, що українська система включає не тільки загороджувальний паркан із системою візуального спостереження, але й інженерні споруди (ров, вал, рокатну дорогу), фортифікаційні споруди та елементи бойового та технічного прикриття”, - пояснив Олег Слободян.

Сьогодні, за його словами, проект профінансований на 1,3 млрд.грн.

“Тобто, 30% від запланованого. Це - понад 400 км облаштованого кордону. Не 60-т (!!!) за два роки. А 400 за три”, - підсумував він.

фото: ITAR-TASS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-