За рік окупанти у Криму посадили ще 37 “політичних”

За рік окупанти у Криму посадили ще 37 “політичних”

Укрінформ
У 2018 році в окупованому Криму загинула 21 людина, 37 - позбавлено волі за політично вмотивованими кримінальними справами, проти 44 осіб відкриті нові політично мотивовані кримінальні справи.

Про це йдеться в підсумковому звіті "Кримської правозахисної групи" за 2018 рік щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму.

"Кримська правозахисна група (КПГ) на основі щомісячних моніторингів ситуації з правами людини підвела підсумки 2018 року. Протягом цього року у Криму КПГ зафіксувала наступні факти: Керченська трагедія у коледжі: 21 людина загинула. Мілітаризація суспільного життя та системи освіти триває", - йдеться в звіті "Кримської правозахисної групи".

Також, в Криму порушувалися права на свободу та справедливий суд. Так, 37 людей було позбавлено волі за політично вмотивованими кримінальними справами. С них 13 - цивільних осіб, 24 - військовополонених. Проти 44 людей в Криму відкриті нові політично мотивовані кримінальні справи, 9 людей було позбавлено волі у рамках адміністративних справ.

В доповіді правозахисників наголошується продовження переслідуваннь за участь у мирних зібраннях та подальше обмеження свободи зібрань.

Читайте також: Денісова планує поїздку в Москву на "суди" над українськими моряками

"Мінімум 1 адмінарешт на 5 діб за участь у мирному зібранні. Штрафи на загальну суму не менше 25000 рублів за участь у мирних зібраннях", - відзначають правозахисники.

Крім того, в окупованому Криму в рамках нового законодавчого обмеження введена адміністративна відповідальність за несвоєчасну подачу повідомлення про проведення мирного зібрання, незазначення мети проведення або неповідомлення про відмову від проведення зібрання. Зокрема, "владою" Севастополя прийнято рішення про скорочення кількості дозволених місць для проведення мирних зібрань.

В звіті КПГ йдеться, що Росія продовжує здійснювати військові злочини в українському Криму - на військову службу мінімум 5800 осіб було призвано за весняну та осінню кампанії а також винесено 34 вироки за ухилення від служби в армії РФ. Свідченням порушення свободи совісті та релігії в окупованому Криму було як мінімум 17 штрафів за «незаконну місіонерську діяльність» на загальну суму 285 000 рублів. В 2018 році відкрито перші кримінальні справи проти “Свідків Єгови”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-