Міністр Черниш прокоментував зведення

Міністр Черниш прокоментував зведення "стіни" на адмінмежі з Кримом

Укрінформ
Будівництво Росією "стіни" на адмінкордоні з окупованим Кримом є порушенням прав громадян на свободу пересування в межах своєї держави.

Про це завив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, повідомляє прес-служба відомства.

"Для нас це також є додатковим порушенням не тільки кордонів, а ще й прав громадян на свободу пересування в межах своєї держави. Це в черговий раз підтверджує порушення Росією універсальних цінностей, які закріплені у Міжнародному пакті про громадянські та політичні права, де передбачено вільний рух громадян в межах своєї держави. Це лише додаткові підстави для притягнення до відповідальності осіб винних у порушеннях прав громадян", - заявив міністр.

Читайте також: Російські мости та паркани не змінять українського статусу Криму - МЗС

Черниш зауважив, що керівництво Російської Федерації намагається додатково підкреслити, що тимчасово окупований Крим – їхня територія, однак "це означає, що намагання РФ від’єднати Крим не сприймається багатьма людьми, тому вона вдається до таких символьних речей, щоб це підтвердити".

"Україна розцінює такі дії з боку Російської Федерації як символічний акт бордеризації, аби демонстративно показати межі так званого "кордону" - це пропагандистський трюк Російської Федерації. Окрім цього в України є всі підстави стверджувати, що частково, обладнання, встановлене поблизу адміністративної межі, може використовуватись для розвідувальної діяльності", - наголосив глава відомства.

Черниш додав, що окрім долучення правоохоронними органами матеріалів до кримінальних справ, що стосуються окупації Криму, Україна зі свого боку буде й надалі діяти політично, юридично та дипломатично.

Читайте також: Окупанти парканом відгородили Крим від материкової України

"Чим більше буде міжнародних документів (рішень Генеральної асамблеї ООН, ОБСЄ, відповідних документів МЗС України), тим більше це допоможе нам у майбутньому відстоювати у юридичному напрямку питання, пов’язані з фіксацією порушень та поверненням тимчасово окупованих територій АР Крим під юрисдикцію України", - резюмував глава МінТОТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-