Правозахисниця розповіла, чому Кольченко опинився в штрафному ізоляторі

Правозахисниця розповіла, чому Кольченко опинився в штрафному ізоляторі

Політв’язні
Укрінформ
Олександр Кольченко, якого утримують в ІК-6 в російському Копейську, почувається нормально, отримує дієтхарчування, але через передсвяткове «посилення режиму» відправлений на 10 діб в штрафний ізолятор.

Про це повідомила Укрінформу російська правозахисниця Тетяна Щур.

«Сашу один-два рази на місяць відвідує наш адвокат (останнього разу 25 грудня). Кожного разу він складає докладну довідку, яку Кольченко підписує. Фізичний стан Саші непоганий, навіть з'явився рум'янець. Він щодня годину займається в спортзалі, стосунки з іншими засудженими нормальні. Листи отримує. Оперативники і ФСБ профілактичної роботи з ним не ведуть. Що стосується їжі, то в їдальні Кольченко отримує дієтхарчування. Як правило, це - додаткове масло, яйця, молоко. Наступного разу попросимо з'ясувати детальніше», - розповіла Щур.

Вона також детальніше пояснила, чому  в четвер вранці Кольченка відправили на 10 діб до штрафного ізолятору. «Це пов'язано з посиленням режиму» на Новий рік. Він був до цього готовий. На жаль, це звичайна практика, останній раз Кольченко перебував в ШІЗО під час інавгурації президента Путіна. Під таку практику підпадають в'язні з тяжкими статтями (до яких відноситься «тероризм», як у Сашка). Приводом зазвичай служить формальна нісенітниця на кшталт не пришитої таблички з ім'ям на бушлаті, розстебнутого гудзика або, нібито, вживання жаргонної або нецензурної лексики», - пояснила правозахисниця.

Читайте також: Про операцію, яку переніс Семена, стало відомо лише через три тижні

Як відомо, активіста Олександра Кольченка і режисера Олега Сенцова затримали в Криму 10 травня 2014 за звинуваченням у підготовці терактів. Російський суд засудив Кольченка до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-