"Українському диверсанту" в СІЗО Севастополя загрожує інсульт - Денісова

Укрінформ
Українському політв’язню Володимиру Дудці, фігуранту «справи українських диверсантів», якого утримують в СІЗО в окупованому РФ Криму, загрожує інсульт.

Про це повідомила у Facebook Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Українському політв’язню Володимиру Дудці, якого утримують у СІЗО на території анексованого Криму, загрожує інсульт. За інформацією його сина, у Володимира підвищений артеріальний тиск та гіпертонічний криз. Йому терміново необхідна медична допомога", - написала Денісова.

Водночас, Денісова повідомила, що звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової та до радника президента РФ, голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президентові РФ Михайла Федотова з проханням негайно вжити заходів щодо забезпечення Володимира Дудки медичною допомогою.

Читайте також: Клих повільно божеволіє в тюрмі Верхньоуральска - адвокат

Як відомо, 31 липня підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд продовжив арешт на шість місяців севастопольцям Володимиру Дудці і Олексію Бессарабову, яких обвинувачують у підготовці диверсій на території Криму.

9 листопада 2016 року в Севастополі затримали нібито «членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України» - Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку.

16 листопада 2017 року Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 тисяч рублів (95 тисяч гривень).

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є співробітниками СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-