Сенцов не збирається працювати у російській колонії - адвокат

Сенцов не збирається працювати у російській колонії - адвокат

Політв’язні
Укрінформ
Незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов не збирається працювати у російській колонії.

Про це сказав його адвокат Дмитро Дінзе, коментуючи інформацію Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії про те, що Сенцов вже «може залучатися до роботи», - повідомляє "Крим.Реалії".

«Він (Сенцов - ред.) не збирається працювати і не бажає бути (залучений - ред.) до жодного виробництва. Може, він і може залучатися до праці, але це поняття відносне: легка, важка (робота - ред.). Може, це робота у бібліотеці», - зазначив він.

Також Дінзе сказав, що не може ні підтвердити, ні спростувати інформацію про виписку Сенцова з медичної частини виправної колонії у Лабитнангі.

«Зараз я не можу ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Я буду у нього тільки в середині січня і дізнаюся про це вже безпосередньо на місці», - сказав Дінзе.

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня у регіональному управлінні ФСВП заявили, що Сенцова перевели з медичної частини колонії у місті Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі "в загін для подальшого відбування покарання".

Українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали у Криму 10 травня 2014 року за звинуваченням у підготовці терактів. Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20.

Читайте також: У Росії заявили, що Сенцова виписали з медчастини

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних ув'язнених Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом у Росії та анексованному Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-