Італійська компанія попри санкції співпрацює з окупантами в Криму

Італійська компанія попри санкції співпрацює з окупантами в Криму

Укрінформ
Італійська компанія продала промислове обладнання новому заводу агрофірми "Золота Балка", що розташований в окупованому Росією Криму.

Така компанія не одна – з окупантом попри санкції також, ймовірно, співпрацюють ще кілька виробників, повідомляють "Крим.Реалїі".

Представник комерційного відділу італійської Bertolaso ​​Лука Карассо розповів, що два місяці тому компанія доставила фірмі "Золота Балка" для заводу в Севастополі машину для мийки, наповнення та закупорювання пляшок.

Торговий контракт, за словами Карассо, підписали з фірмою "Золота Балка" і з одним з двох власників підприємства.

"Контракт підписаний з Росією, агрофірма "Золота Балка" – Росія, але ми знали, що наш товар був призначений для встановлення на кримському підприємстві", - пояснив він.

Читайте також: ЄС продовжив економічні санкції проти Росії

За словами представника компанії, спочатку замовлення було оформлено з "Золотою Балкою" з офісом в окупованому Криму, але остаточний контракт про продаж підписали з Росією.

"Все законно, нічого підозрілого ми не бачимо. Ми продаємо машинне обладнання різним клієнтам, а де вони його встановлюють – нас не цікавить. Ми розглядаємо Крим як сприятливий регіон для ведення бізнесу з великим потенціалом для розвитку. Якщо ви питаєте про санкції чи моральний бік питання, я закінчую розмову", – сказав Карассо.

Посольство України в Римі наголошує, що поставки обладнання в анексований Крим є порушенням європейського законодавства. Як повідомили в посольстві, Україна разом з європейськими партнерами буде реагувати на ці факти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-