"Справа українських диверсантів": політв'язень Дудка в передінсультному стані

Укрінформ
Рідні Володимира Дудки, фігуранта «справи українських диверсантів», якого утримують в СІЗО в окупованому РФ Криму, побоюються, що у нього може статися інсульт через високий тиск.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на сина Дудки Іллю Каверніка.

«Мені вдалося відвідати тата в СІЗО і передати йому ліки. Виявилося, що у нього знову високий тиск: 155 на 100. Є вже гіпертонічний криз, тобто, в будь-який момент у нього може статися інсульт», – розповів Кавернік.

Він додав, що побачення тривало приблизно годину, в бесіді Дудка заявив, що впевнений в обвинувальному вироку в його справі.

«У нього жевріє все ж надія на обмін, але все менше і менше. Зараз він готується до зони, оскільки розуміє, що вирок буде обвинувальним. Але, з іншого боку, здаватися він не має наміру, точно подаватимемо апеляцію на вирок», – зазначив Кавернік.

Як повідомлялося, 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього друга Володимира Дудку. Всіх трьох звинуватили в підготовці диверсій в Криму на замовлення української розвідки.

Читайте також: Кримський суд може ухвалити вирок двом "українським диверсантам" до кінця року

У Службі безпеки України запевнили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

16 листопада 2017 року підконтрольний РФ Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до п'яти років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (95 тисяч гривень).

31 липня "суд" продовжив арешт на шість місяців севастопольцям Володимиру Дудці й Олексію Бессарабову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-