У Криму

У Криму "суд" відхилив апеляції на арешт ще трьох українських моряків

Укрінформ
Так званий Верховний суд в анексованому Криму відхилив апеляційні скарги щодо запобіжного заходу (утримання під вартою) ще трьом українським морякам. Розгляд ще двох перенесли.

Про це повідомляє Громадське.

"Так званий Верховний суд в анексованому Криму відхилив апеляційні скарги щодо запобіжного заходу (утримання під вартою) ще трьом українським морякам. Розгляд ще двох перенесли", - йдеться в повідомленні.

Суд відхилив апеляції щодо трьох моряків: матроса Михайла Власюка, Богдана Головаша та офіцера ЗСУ Сергія Попова. Морякам зменшили термін утримання під вартою на один день через неправильний розрахунок суду першої інстанції.

Усі моряки брали участь у засіданні через відеозв'язок з московського СІЗО "Лефортово" разом зі своїми адвокатами.

Розгляд апеляції Владислава Костишина перенесли через те, що суд не надав перекладача з російської.

"Суддя відмовив надати перекладача, але оскільки сам суддя не розуміє української, а в Костишина є право свідчити рідною мовою, суд відклали на завтра (21 грудня — ред.) на 10 ранку", — зазначили в спільноті "Кримський процес".

Апеляцію по Роману Мокряку перенесли через відсутність адвоката. Рішення також переглянуть 21 грудня о 10 годині.

Відтак, це сьома відхилена апеляція на запобіжний захід.

Усім українським морякам, захопленим Росією в Керченській протоці, інкримінують незаконне порушення "держкордону Росії", зроблене групою осіб за попередньою змовою або організованою групою з використанням насильства або загрозою його використання.

Читайте також: Україна закликає Міятович допомогти зі звільненням бранців Кремля

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих моряків.

Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-