Путіну важко уявити, що кораблі ВМС ходитимуть

Путіну важко уявити, що кораблі ВМС ходитимуть "туди-сюди" через Керченську протоку

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ готова дотримуватися домовленостей з Україною по Азовському мору, не здійснювати ніяких односторонніх дій і не перешкоджати проходу українських військових суден.

Про це він сказав у Москві на прес-конференції, яка транслюється в YouTube.

"У нас є договір (по Азовському морю з Україною - ред.). Ми готові дотримуватися цих домовленостей і не здійснювати ніяких односторонніх дій", - сказав Путін.

Він заявив, що Росія не перешкоджає проходу через Керченську протоку, в тому числі військовим суднам, додавши при цьому, що йому важко уявити, що вони часто ходитимуть "туди-сюди".

За словами Путіна, головна проблема в тому, що судноплавна частина Керченської протоки вузька і мілка, і черги біля входу в протоку виникають саме тому, а не через будівництво мосту або якісь інші дії РФ.

Читайте також: Путін говорив з Медведчуком про звільнення моряків

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих моряків.

Наразі 21 український військовий перебуває у московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер - в медчастині ізолятора "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-