Україна запросила НАТО супроводжувати свої військові кораблі в Азовському морі

Україна запросила НАТО супроводжувати свої військові кораблі в Азовському морі

Укрінформ
Було б дуже логічно, аби кораблі НАТО, запрошені Україною в порти Азовського моря, довели, що Росія повинна рахуватися з міжнародним правом. Однак така наша ініціатива наразі не отримала відповіді.

Про це в інтерв'ю BBC News Україна заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, відповідаючи на питання чи можуть з'явитись в Азовському морі кораблі НАТО на допомогу Україні.

"Це було б дуже логічно. Щоб кораблі НАТО, запрошені нами в порти Азовського моря, довели, що Росія повинна рахуватися з міжнародним правом. Поки що така наша ініціатива не отримала відповіді. Але я сподіваюся, що під час наступного проходу українських військових кораблів через Керченську протоку вони хоча б відправлять до нас своїх спостерігачів", - заявив Турчинов.

Відповідаючи на питання щодо загрози можливого захоплення росіянами представників НАТО та ОБСЄ, секретар РНБО висловив сподівання, що Росія не ризикне агресивно діяти.

Читайте також: Україна пропонує партнерам разом провести кораблі Керченською протокою — Турчинов

"Коли до цього питання буде прикута увага провідних країн світу, Росія підіжме хвоста та не ризикне агресивно діяти. Але якщо залишити напризволяще ситуацію, яка розгортається навколо Керченської протоки, якщо наші моряки не будуть негайно звільнені з полону, - тоді цивілізований світ фактично визнає, що Росія має право на будь-яку агресію, на будь-які зміни кордонів, і не буде нести за це відповідальність", - заявив Турчинов.

Він також підкреслив, що після агресії в Керченській протоці повинні бути значно посилені санкції проти Росії, вжиті відповідні заходи щодо російського флоту по всьому світу, інакше наступні дії будуть ще кривавішими і небезпечнішими не лише для України, а й для інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-