Окупований Крим є наростаючою глобальною проблемою — Клімкін

Окупований Крим є наростаючою глобальною проблемою — Клімкін

Укрінформ
Окупація Криму в 2014 році стала трагедією для України, а наразі півострів є наростаючою глобальною проблемою у сенсі мілітаризації та порушення прав людини.

Про це написав у Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін

"У 2014 році окупація Криму стала українською трагедією та проблемою. Але, як ми і попереджали, зараз окупований Крим перетворюється на фундаментальний виклик для регіональної і глобальної безпеки та стабільності. Це наростаюча глобальна проблема - і в сенсі його мілітаризації, і в сенсі систематичного порушення прав людини", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що світова спільнота поступово починає дозрівати до того, щоб виробити комплексну відповідь на виклики і деструктивні тенденції, які було запущено з приходом на український півострів російських окупантів.

У цьому контексті Клімкін акцентував, що нова резолюція Генасамблеї ООН — це ще одна важлива сходинка, яка наближує нас до комплексного вирішення «кримського питання» і деокупації півострова.

Глава МЗС висловив подяку всім, хто "підтримав, працював та працює для того, щоб Крим знову став безпечним, правовим та українським".

Читайте також: "Кримська" резолюція ООН є ще однією перемогою України — Парубій

Як повідомляв Укрінформ, Генасамблея ООН 17 грудня ухвалила внесену групою з сорока держав на чолі з Україною резолюцію "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (Україна), районів Чорного та Азовського морів". "За” проголосували 66 держав-членів, “Проти” — 19, “Утрималися” — 72.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-