Денісова вимагає від омбудсмена РФ негайно допомогти Клиху

Денісова вимагає від омбудсмена РФ негайно допомогти Клиху

Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова звернулась до російського омбудсмена з вимогою забезпечити обстеження та лікування українського політв'язня Станіслава Клиха.

Про це вона написала у Facebook.

"Я терміново звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової та Радника Президента РФ, Голови Ради при Президентові Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова з вимогою негайно вжити заходів щодо забезпечення медичного догляду, а також діагностики та лікування хвороб, про які вказав Станіслав у своєму листі", - повідомила вона.

Денісова зауважила, що вона стурбована новинами про стан здоров'я політв'язня.

"Про погіршення самопочуття Станіслав Клих повідомив у відкритому листі. Зокрема, він пише, що стан його здоров’я критичний, можлива гангрена та є підозра на рак. Викликає занепокоєння те, що у такому стані Станіслав заявив про намір знову розпочати голодування", - додала український омбудсмен.

Читайте також: У Клиха - підозра на гангрену і рак

Як повідомляв Укрінформ, український політв'язень Кремля Станіслав Клих написав листа про критичну ситуацію з його здоров'ям.

Як відомо, у 2016 році українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і у 1994-1995 роках воювали у складі бандформувань у Чечні. Втім, Клих заявив, що ніколи не був у Чечні.

Пізніше стало відомо, що стан його психічного здоров'я сильно погіршився через тортури у в’язниці. За словами матері Клиха, Станіслава катували у Росії, змушуючи свідчити проти екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-