У Клиха - підозра на гангрену і рак

У Клиха - підозра на гангрену і рак

Лист
Укрінформ
Український політв'язень Кремля Станіслав Клих написав листа про критичну ситуацію з його здоров'ям.

Лист оприлюднила російська активістка Марія Рябікова в Facebook.

"Клих написав листа про те, що у нього критична ситуація зі здоров'ям, можлива гангрена, є підозри на рак", - повідомляє активістка.

За її словами, він хоче розголосу, зневірився чекати обміну, тому знову думає про те, щоб оголошувати голодування незважаючи ні на що.

"Хто може якось сприяти поширенню інформації, прошу допомогти у цьому", - закликала Рябікова.

"З приводу здоров'я, все дуже погано - мене везуть в Челябінськ до лікарні - організм розвалюється, є підозри, це початкова форма, навіть на гангрену і рак, можливо, діагноз був прихований ще в Грозному. Так що сподіваюся на обмін перед Новим роком, але думаю події в Керченській протоці сильно ускладнили ситуацію. Почав відмовлятися від їжі, хочу перейти на повне голодування, чесно кажучи, набридло так жити, благо, досвід у мене по цій частині у 2015 році в РСО-Аланія. Прошу по можливості розмістити мій лист у "Новій газеті" та інших виданнях, так як з гангреною і раком ситуація серйозна, у мене підвищений тиск, стоматолог поставив пломбу, вона в той же день випала, ось така якість стоматології в тутешніх місцях, півзуба (нерозбірливо). Вибачте, за те що я себе так сильно шкодую, але думаю з цієї системи тільки на ношах можна вийти", - написав Клых.

Як повідомлялося, у 2016 році українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і у 1994-1995 роках воювали у складі бандформувань у Чечні. Втім, Клих заявив, що ніколи не був у Чечні.

Читайте також: В Кремлі валяють ваньку і шиють світ у дурні - Геращенко про справу полонених моряків

Пізніше стало відомо, що стан його психічного здоров'я сильно погіршився через тортури у в’язниці. За словами матері Клиха, Станіслава катували у Росії, змушуючи свідчити проти екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

У 2015 році глава СК РФ Олександр Бастрикін заявив, що Арсеній Яценюк воював проти російської армії в Чечні.

Прес-секретар Яценюка порадила Росії провести психіатричну експертизу Бастрикіна.

Згідно із біографією Яценюка, у 1991-1996 роках він навчався у Чернівецькому національному університет імені Юрія Федьковича на юридичному факультеті та паралельно у 1992-1997 роки був президентом юридичної фірми "ЮРЕК-ЛТД" у Чернівцях.

В лютому 2017 року Росія заявила, що Яценюк оголошений у міжнародний розшук, а в березні суд міста Єсентуки виніс рішення про заочний арешт колишнього прем'єра України.

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-