Судна з товарами простоюють до 10 діб, щоб пройти Керченську протоку - Гройсман

Судна з товарами простоюють до 10 діб, щоб пройти Керченську протоку - Гройсман

Укрінформ
Російська Федерація, яка атакувала українські кораблі та обмежує судноплавство у Керченській протоці й Азовському морі, продовжує грубо порушувати міжнародне законодавство і має сплатити за це найвищу ціну.

Про це у понеділок, 17 грудня, під час короткого підходу до преси в Європейській комісії заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман після завершення роботи української урядової делегації.

«Я ще раз наголосив: лише завдяки дзеркальним діям країна-агресор може відчути на собі наслідки власних вчинків. Спочатку вони цей міст (так званий Керченський - ред.) побудували, тепер вони взагалі обмежують рух. У середньому 10 діб простоює судно з товарами, щоб пройти протоку. Це означає збитки, але там лише 10 відсотків суден, які мають український прапор. Решта - це судна Європейського Союзу та інших країн. Але ж всі мають дотримуватися правил вільного судноплавства. Країна, яка є агресором і яка нехтує міжнародними правилами, має платити за це найвищу ціну. Це очевидний факт», - наголосив Гройсман.

Читайте також: Україна ставить за мету повністю інтегруватися до енергоринку ЄС - Гройсман

Він нагадав, що росіяни свідомо атакували в Азовському морі українські судна та незаконно захопили 24 військовослужбовців.

«Я подякував нашим партнерам за те, що вони нещодавно прийняли рішення про продовження економічних санкцій щодо Росії. У нас з вами немає самоцілі ввести санкції проти Росії. Ми, Україна, вводимо санкції, і так роблять наші міжнародні партнери, такі як Європейський Союз або Сполучені Штати, інші країни світу, як реакцію на агресію Росії. І тому будь-який перегляд цих санкцій може відбуватися тоді, коли Росія відмовиться від своїх агресивних планів», - підкреслив очільник українського уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-