Прокуратура відкрила справу через поїздку Бабіша-молодшого в Крим

Прокуратура відкрила справу через поїздку Бабіша-молодшого в Крим

Укрінформ
Розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного перетину українського кордону сином прем'єр-міністра Чехії Андрієм Бабішем.

Про це повідомляє в Facebook народний депутат Олексій Гончаренко.

«Прокуратурою АР Криму спільно з Головним управлінням СБУ в Криму розпочато кримінальне судочинство в зв'язку з незаконним перетином українського кордону (сином прем'єр-міністра Чехії Андрієм Бабішем — ред.). Нещодавно українські і світові ЗМІ повідомили про те, що прем'єр-міністр Чехії «приховував свого сина в Криму від поліції Чеської Республіки. Я направив депутатський запит до прокуратури АР Крим, на що отримав відповідь, що по цій справі ведеться судочинство. Сподіваюся, що винні будуть покарані», — повідомив Гончаренко.

Він також додав, що цей випадок не можна «спускати на гальмах», як і будь-яке інше порушення правил перетину кордону України. «Чи це син прем'єра або папа Римський. Україна повинна жорстко і у відповідності з законом реагувати на будь-які подібні випадки. Вдячний прокуророві Криму Гюндузу Мамедову за оперативну реакцію», — додав депутат.

Читайте також: Поліція допитала прем'єра Чехії через "кримський вояж" його сина

Як повідомлялося, в Чехії розгорівся політичний скандал після інтерв'ю сина прем'єра Андрія Бабиша-молодшого виданню Seznam.cz, яке оприлюднили 12 листопада. За словами сина, торік його силоміць вивезли в аннексированный Росією Крим, щоб не дозволити давати свідчення правоохоронцям проти батька можливі махінації з коштами Євросоюзу. У свою чергу, прем'єр Андрій Бабіш стверджує, що його син перебував у Криму "добровільно" і що він страждає на шизофренію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-