Денісова заявляє про небезпеку для життя арештованого в Криму активіста

Денісова заявляє про небезпеку для життя арештованого в Криму активіста

Укрінформ
Стан здоров’я заарештованого в окупованому Криму українця Едема Бекірова критичний і перебування в СІЗО становить небезпеку для його життя.

Про це написала Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

"Отримала інформацію від адвоката затриманого російськими правоохоронцями кримського татарина Едема Бекірова. Незважаючи на підтверджені діагнози та критичний стан здоров’я, його наразі утримують у загальній камері СІЗО", - зазначила вона.

За словами Денісової, адвокат Бекірова повідомив, що має намір звернутися до керівництва ізолятора, в якому утримується підзахисний, з проханням перевести його до медичної частини.

Також Денісова поінформувала, що звернулася до уповноваженого в РФ з прав людини Тетяни Москалькової та до радника президента Росії, голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова з проханням терміново посприяти у наданні кваліфікованої медичної допомоги Бекірову.

"Перебування у СІЗО у такому критичному стані є небезпечним для його життя", - наголосила вона.

Читайте також: Справа Бекірова: Того, що бранець на милицях, «свідки» ФСБ не помітили

Як повідомлялося, 12 грудня близько 8.30 на в'їзді до окупованого Криму з боку Чонгара під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій окупантами, було затримано громадянина України, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова 1961 року народження. Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. У січні 2018 року активіст переніс складну операцію на серці, в ході якої йому були встановлені 4 шунти. Крім того, Бекіров носить зйомний протез на правій нозі.

Під час затримання Бекірову не дозволили взяти рюкзак з речами і ліками.

Під час засідання "суду" Бекірову, який страждає на цукровий діабет, викликали "швидку". Лікарі встановили що у нього впав рівень цукру в крові, знизився артеріальний тиск.

13 грудня стосовно Бекірова "суд" обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-