Сенцова перевели з медчастини до загону колонії – правозахисник

Сенцова перевели з медчастини до загону колонії – правозахисник

Політв’язні
Укрінформ
Незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова перевели з медсанчастини, де він проходив реабілітацію після тривалого голодування, до загального загону, і нарешті віддали йому посилку, яку тримали.

Про це повідомив в Facebook російський правозахисник Микола Щур.

«Олег отримав посилку. Всю! Тільки диски з фільмами забрали на цензуру. І саме в цей день його перевели в загін із санчастини. Вчасно прийшли теплі речі! День-в-день», - пише Щур.

Він також уточнив, що Сенцов надіслав листа, в якому висловив прохання: довести справу до кінця - «щоб так було по всій Русі, що сидить, а не тому, що йому нібито зробили виняток». Раніше у ФСВП протиправно заявляли, що нібито посилки понад 20 кг надсилати не можна. Але врешті-решт Сенцову віддали посилку вагою 23 кг.

«Тому, можливо, варто провести такий собі флешмоб - відправити по всіх регіонах посилки вагою понад 20 кг і привчити нарешті ФСВП до неухильного виконання закону... Щоб далі вже закон щодо поштових відправлень тюремниками виконувався автоматично і всюди. Щоб не підключати весь світ і всі парламенти для того, щоб "зайві" три кілограми дійшли до тих, хто обмежений в правах», - пише правозахисник.

Раніше правозахисники повідомили, що направляли скарги президенту, ФСВП і Генпрокуратурі Росії через відмову передати посилку Сенцову. У свою чергу, керівництво колонії в Лабитнангі, де тримають Сенцова, причину затримки посилки для українського політв'язня не коментує.

Як повідомляв Укрінформ, українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх обвинуватили в підготовці терактів, Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він голодував 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Читайте також: У Варшаві під посольством Росії відбулася акція на підтримку Сенцова

Загалом у Росії та анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

12 грудня у Страсбурзі пройшла церемонія вручення правозахисної премії Європарламенту "За свободу думки" імені Андрія Сахарова, якої цього року удостоєно Олега Сенцова. За нього нагороду отримала його двоюрідна сестра Наталя Каплан.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-