Фігуранта

Фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" відправили до психлікарні — адвокат

Укрінформ
Фігуранта Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір", координатора "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва, який знаходиться під арештом, помістили в психлікарню, щоб "дати висновок про його осудність чи неосудність".

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на адвоката Мустафаєва Сергія Легостова, який напередодні відвідав арештованого активіста.

За інформацією захисника, Мустафаєв знаходиться в 15-му відділенні Кримської республіканської психіатричної лікарні у відділенні стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

Легостов зазначив, що Мустафаєва помістили туди 13 грудня.

"Підняли вранці, привезли, оглянули, призначили лікаря з нагляду. Буде він тут знаходиться приблизно до 10 січня 2019 року. Мета - проведення обстеження і спостереження за Сервером, щоб дати висновок - осудний чи неосудний, психічно здоровий чи нездоровий", - сказав Легостов.

Мустафаєв назвав свою госпіталізацію "каральною психіатрією". 

Читайте також: Кримський “суд” залишив за гратами ще чотирьох фігурантів “справи Хізб ут-Тахрір”

Як повідомлялося, вранці 13 грудня кримський юрист Ліля Гемеджі повідомила, що Мустафаєва відправляють до психіатричної клініки. У російській Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) поки не коментують цю інформацію.

21 травня цього року в Криму було затримано координатора "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва і кримського татарина, мусульманина Едема Смаїлова. Обвинувачення проти них долучили до Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".

У грудні підконтрольний РФ суд Сімферополя продовжив на два місяці арешт Мустафаєву та Смаілову. Вони залишаться в СІЗО до 9 лютого 2019 року.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії та в окупованому нею в 2014 році Криму. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши в список об'єднань, названих "терористичними".

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-