Чийгоз бореться за права цілого народу попри тиск і погрози - Порошенко

Чийгоз бореться за права цілого народу попри тиск і погрози - Порошенко

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз є принциповим і сильним патріотом, який бореться за права та свободи цілого народу попри тиск, погрози й переслідування.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко у вітанні з нагоди дня народження Чийгоза, що опубліковане на сторінці глави держави у Facebook.

"Боротися за права та свободи цілого народу попри тиск, погрози та переслідування – на це здатна лише людина зі сталевим характером, для якої непохитність ідеалів – на першому місці. Ахтем Чийгоз – гордий син кримськотатарського та українського народу – саме з таких принципових та сильних борців-патріотів", - зазначив Порошенко.

Президент побажав Чийгозу у день народження сил, натхнення та перемог.

Як повідомлялося, Ахтем Чийгоз — заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу. У січні 2015 року російська окупаційна влада в Криму затримала політика за участь в мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року та звинувативши його у "масових заворушеннях".

Читайте також: У Москві суд відмовився розсекретити укази про помилування Чийгоза і Умерова - адвокат

11 вересня 2017 року так званий "Верховний суд" анексованого Криму засудив Чийгоза до 8 років колонії суворого режиму. 25 жовтня Чийгоз разом з іншим кримськотатарським політв'язнем Ільмі Умеровим були видані Туреччині та звільнені й повернулися в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-