Весь демократичний світ разом з Україною бореться за свободу Сенцова — Порошенко

Весь демократичний світ разом з Україною бореться за свободу Сенцова — Порошенко

Укрінформ
Увесь демократичний світ разом з Україною бореться за свободу українського політв’язня Кремля Олега Сенцова, й ця робота триватиме до його звільнення.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у повідомленні на Facebook з нагоди вручення режисерові у Європарламенті премії імені Сахарова, яку отримала сестра політв’язня Наталія Каплан.

"Олег – приклад безкомпромісної боротьби, вірності переконанням, незважаючи на нелюдські репресії і тортури кремлівського режиму та цинізм російських можновладців. Увесь демократичний світ разом з Україною бореться за його свободу. І ми продовжимо це робити, поки Олег не буде звільнений", - підкреслив Порошенко.

Президент нагадав, що у середу у Страсбурзі Європарламент нагородив Сенцова премією "За свободу думки" імені Сахарова, яку замість нього отримала двоюрідна сестра режисера Наталя Каплан.

Читайте також: Сенцов сьогодні мав бути у Страсбурзі, а не в тюрмі РФ - Посольство США

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов, засуджений у Росії до 20 років ув'язнення за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму, став лауреатом премії Сахарова "За свободу думки" у жовтні.

Сенцов був номінований на премію Сахарова найбільшою політичною фракцією Європарламенту – Європейської народної партії. Її представники зазначили, що "де-факто Сенцов засуджений за свій протест проти російського правління в Криму", а також за те, що "він став символом близько 70 українських громадян, незаконно заарештованих і засуджених російською владою на Кримському півострові до тривалих термінів позбавлення волі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-