Сестра Сенцова: Олег вважає, що не доріс до премії Сахарова, але він не правий

Сестра Сенцова: Олег вважає, що не доріс до премії Сахарова, але він не правий

Укрінформ
Двоюрідна сестра незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан висловлює переконання, що його нагородження премією Сахарова є інструментом, що сприятиме звільненню усіх українських політичних в'язнів Кремля.

Про це Каплан заявила на спільній з президентом ЄП Антоніо Таяні прес-конференції після церемонії вручення представникам Сенцова премії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Олег вважає, що він ще не доріс до такої нагороди. Але мені видається, що він дещо не правий. Це не лише нагорода, а й інструмент, щоб показати, що відбувається в Росії», - сказала Каплан.

Вона висловила сподівання, що, завдяки міжнародним політичним колам спільними зусиллями можна консолідувати важелі впливу, щоб змусити Кремль звільнити українських та інших політв'язнів.

«Щоб в Росії перестали витирати ноги об права людини», - зауважила Каплан.

У свою чергу, президент Європарламенту наголосив, що присудження премії ім. Сахарова Сенцову є сильним сигналом для РФ у зусиллях зі звільнення українських політичних в'язнів.

Як повідомляв Укрінформ, у Страсбурзі у середу відбулася церемонія вручення правозахисної премії Європарламенту «За свободу думки» імені Андрія Сахарова, якої цього року удостоєний незаконно ув’язнений в Росії український режисер Олег Сенцов. За Сенцова нагороду отримала його двоюрідна сестра Наталія Каплан.

Читайте також: Він вже переміг: сестра Сенцова отримала премію Сахарова за режисера

Український режисер Олег Сенцов, засуджений у Росії до 20 років за обвинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму, став лауреатом премії Сахарова "За свободу думки" у жовтні. Сенцов був номінований на премію Сахарова найбільшою політичною фракцією Європарламенту – Європейської народної партії. Її представники зазначили, що де-факто Сенцов засуджений за свій протест проти російського правління в Криму", а також за те, що "він став символом близько 70 українських громадян, незаконно заарештованих і засуджених російською владою на Кримському півострові до тривалих термінів позбавлення волі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-