Путін

Путін "пообіцяв подумати" про звільнення Сенцова

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін на закритій частині засідання оновленого складу Ради з прав людини "пообіцяв подумати" про звільнення незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова.

Про це він сказав у відповідь на прохання кінорежисера Олександра Сокурова, повідомляє ТАСС із посиланням на главу РПЛ Михайла Федотова.

"Олександр Сокуров знову звернувся до президента з проханням звільнити Олега Сенцова, президент пообіцяв подумати над тим, що можна зробити у цьому напрямку", - сказав глава російського РПЛ.

За словами прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова, Путін вкотре "звернув увагу на правовий аспект цієї справи".

Глава РФ завжди заявляє, що український режисер засуджений "не за творчість", а за те, що, "як встановив суд", нібито "присвятив своє життя терористичній діяльності".

Читайте також: Тюремники посадили Сенцова на "дієту" з баланди і окропу - правозахисниця

Як повідомляв Укрінформ, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченко затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних ув'язнених Кремля. Він тримався 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня з-за загрози примусового годування.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-