Тюремники посадили Сенцова на

Тюремники посадили Сенцова на "дієту" з баланди і окропу - правозахисниця

Політв’язні
Укрінформ
У російській колонії незаконно засудженому українському режисеру Олегу Сенцову не віддають посилку з теплими речами і продуктами, а також не дозволяють робити покупки в місцевому магазині, тому він «уже місяць на окропі і баланді».

Про це повідомила правозахисниця Тетяна Щур на своїй сторінці в Facebook.

«Нижче – уривок з листа Олега, який підтверджує те, що йому не тільки не віддають посилку. Але і не дозволяють користуватися магазином. Тобто всі розмови про "дієту" після виходу з голодування - теж "повна маячня", якщо не вважати такою "окріп і баланду", - написала Щур.

У листі Сенцов уточнив, що 15 тис. рублів, які є у нього на рахунку, лежать без руху. «Смішно і сумно одночасно, коли тебе півсвіту, за чутками, підтримує, а ти вже місяць на окропі прориваєшся і на баланді!», - іронізує з цього приводу Сенцов.

Однак, за його словами, «це все дрібниці», оскільки «головне робиться: п'єсу («Кімнати» в Києві, - ред.) поставили, через тиждень «мотор» і кіно (фільм за «Номерами» знімає Ахтем Сейтаблаєв - ред.), роман уже на 2/3 завершено, дитячі оповідання вже перевидають втретє, а після Нового року я перешлю на волю ще один збірник – чому йому припадати тут порохом».

Як підкреслив український режисер, він сподівається, що його «почують у Страсбурзі», тобто в ЄСПЛ.

Читайте також: В Австрії 128 режисерів підписали петицію з вимогою звільнити Сенцова

Правозахисниця Щур у своєму пості висловила сумнів, що за останні дні Сенцову віддали посилку, а також навела свою переписку з цього приводу з т.в.о. начальника колонії в Лабитнангі Дмитром Рибалком.

Як повідомляв Укрінформ, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20. Сенцов знаходиться в колонії в Лабитнангі, що за Полярним колом.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних ув'язнених Кремля. Він тримався 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: 89.fsin.su

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-