Росія встановила в окупованому Криму ракетні комплекси С-400

Росія встановила в окупованому Криму ракетні комплекси С-400

Укрінформ
В окупованому Росією Криму поблизу Керчі встановлені зенітно-ракетні комплекси С-400, здатні вражати одночасно до 80 цілей.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Російські зенітно-ракетні комплекси С-400 були помічені біля Керчі. Жителі Криму вперше побачили систему, яка може одночасно знищувати до 80 цілей, так близько до міста", - повідомляє "Крим.Реалії".

За даними видання, поява С-400 в Керчі засвідчує напруженість у відносинах між Росією та Україною, що загострилася після сутички 25 листопада в Чорному морі військово-морських сил, коли росіяни захопили три українських кораблі і доставили їх в анексований Керч.

Напередодні повідомлялося, що Росія розгорнула в Криму новий береговий ракетний комплекс «Бал». Тиждень тому в Криму заступив на бойове чергування четвертий дивізіон російської системи ППО великої дальності С-400 «Тріумф».

Читайте також: Росія розгорнула у Криму ракети, здатні вражати цілі до 120 кілометрів

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід через Керченську протоку з порту Одеса в порт Маріуполь. Росія обстріляла і захопила три українських кораблі, на борту яких було 24 моряки. Наразі під арештом знаходяться 24 українських військовослужбовця, яких обвинуватили в незаконному перетині кордону.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про запровадження воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-