У Сімферополі напали на офіс Курбедінова і Семедляєва

У Сімферополі напали на офіс Курбедінова і Семедляєва

Укрінформ
В офісі кримських незалежних адвокатів Еміля Курбедінова та Едема Семедляєва в Сімферополі невідомі розбили вікно і намагалися проникнути в приміщення.

Адвокати розцінюють інцидент як спробу тиску на них, повідомив у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

"В офіс кримських адвокатів намагався проникнути невідомий. Людина в куртці, кепці, з сумкою розбила залізною трубою вікно в офісі адвокатів Еміля Курбедінова, Едема Семедляєва та інших, намагалася відкрити вікно і проникнути всередину", - написав Наумлюк.

Інцидент, що стався напередодні о 17 годині, адвокати розцінюють як "чергову спробу тиску на правозахисників і незалежних адвокатів в Криму".

Вони вважають, що те, що сталося, є "дією одного порядку з судовим переслідуванням адвоката Еміля Курбедінова".

"На нас намагаються тиснути, щоб ми не займалися своєю діяльністю, використовуючи правові методи, а вчорашній інцидент показав, що проти нас готові використати і неправові методи тиску", - наголосив юрист Назім Шеїхмамбетов.

За фактом нападу на офіс адвокатів направлено звернення в поліцію.

Читайте також: У Криму окупанти не пустили адвоката Семедляєва до повторно арештованого Курбедінова

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня в окупованому Криму Київський районний "суд" Сімферополя засудив адвоката Еміля Курбедінова до п'яти діб адміністративного арешту.

6 грудня Курбедінова в Сімферополі затримали співробітники російського Центру протидії екстремізму. Йому інкримінували ст. 20.3 КпАП (пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки, атрибутики чи символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики чи символіки, пропаганда або публічна демонстрація яких заборонена федеральними законами). Обвинувачення грунтуються на фотографії в Facebook, яку Курбедінов розмістив у 2013 році.

Це вже другий арешт Курбедінова - 26 січня 2017 року співробітники ЦПЕ затримували Курбедінова і проводили обшуки в його офісі та житлі. Тоді адвоката арештували на 10 діб, інкримінуючи ту саму статтю за ту ж фотографію, тільки розміщену в соцмережі Вконтакте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-