Кримськотатарський письменник Бекір Аблаєв презентував книгу

Кримськотатарський письменник Бекір Аблаєв презентував книгу "Тривожні часи"

Фото
Укрінформ
Юний кримськотатарський письменник Бекір Аблаєв презентував книгу оповідань під назвою "Тривожні часи" у Національній бібліотеці ім. Ярослава Мудрого у неділю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у заході взяли лідери Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та Ільмі Умеров, а також представники кримськотатарської спільноти.

"Тривожні часи" - це збірник оповідань про кримських татар, про довоєнний Крим, про депортацію, про життя на чужині... Я намагався вписати сюди всі ті спогади, які отримав від моїх дідуся і бабусі та інших людей, які пережили ці жахливі події двадцятого століття", - розповів Аблаєв.

За словами письменника, ця збірка є уособленням тривоги за кримськотатарську культуру, мову і традиції, які огорнули жителів півострова після його анексії Російською Федерацією.

"Ми живемо в таких умовах, коли разом маємо зберігати нашу культурну спадщину. Сподіваюся, що читачі, ознайомившись з книгою, відчують дух довоєнного часу, дізнаються більше про кримських татар і їх культуру", - сказав Аблаєв.

У столиці відбулася презентація книги Бекіра Аблаєва "Тривожні часи" / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

До збірки увійшло 22 оповідання, які автор написав перед закінченням середньої школи, а також два вірші - "Скажи, творець..." і "Не ображайте наших старих", які датовані 2017 роком. Книга була надрукована російською мовою, однак, за словами автора, незабаром вийде її україномовна версія.

Читайте також: Згуртованість українців Криму і кримських татар налякала агресора — Президент

Бекір Аблаєв народився у 1999 році у смт Нижнєгорськ АР Крим. Наразі працює викладачем історії Криму для вихованців культурного центру «Кримська сім’я» у Києві. Він автор шести книг: «Пригоди Тімки», «Розповіді мого діда», «Неймовірні пригоди Хайсерчика», «Ковток чистого повітря», «Чекай мене, море!» та «Тривожні часи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-