Чийгоз назвав арешт на 5 діб

Чийгоз назвав арешт на 5 діб "останнім попередженням" Курбедінову від РФ

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз вважає адміністративний арешт адвоката Еміля Курбедінова "останнім попередженням" від російської влади: наступного разу його можуть звинуватити за кримінальною статтею.

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

"Згідно з поправками, схваленими в Держдумі Росії щодо такого роду постів, репостів у соцмережі, йдеться про те, що якщо ти вже кілька разів попереджений, то далі ти йдеш за кримінальною статтею. В цьому і криється ситуація з Курбедіновим. На мій погляд – це останнє попередження. Якби це були профілактичні заходи, то вони обмежилися б штрафом. Якщо дали арешт на 5 діб, то потрібно думати, що це останнє попередження", – сказав виданню Чийгоз.

Читайте також: Адвокат Курбедінова вимагає припинити справу через відсутність правопорушення

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, у четвер, адвоката Еміля Курбедінова затримали у окупованому Сімферополі працівники російського Центру з попередження екстремізму (ЦПЕ). За публікацію 2013-го року у Facebook його після дводенних засідань у Київському районному "суді" Сімферополя засудили до 5 діб адміністративного арешту (з 6 по 11 грудня). Сам адвокат вважає це помстою з боку окупаційної влади та намаганням перешкодити його професійній діяльності: наразі він виступає захисником звинувачуваних кримських мусульман у так званій справі Хізб ут-Тахрір, а також захопленого у полон українського моряка Богдана Небилиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-