Українських консулів пустили до поранених моряків

Українських консулів пустили до поранених моряків

Керченська криза
Укрінформ
У Москві українські консули проводять зустріч із трьома пораненими моряками ВМС України, які були захоплені російськими військовими біля Керченської протоки.

Про це після брифінгу в Мілані, де проходила зустріч міністрів ОБСЄ, заявив очільник МЗС України Павло Клімкін, повідомляє Громадське.

«Саме зараз ось наші консули зустрічаються з трьома пораненими хлопцями», - сказав Клімкін.

Він додав, що до кінця тижня консули мають зустрітись з кожним моряком, щоб подивитись, у якому вони стані.

Читайте також: Росія має без жодних умов звільнити українських моряків - Могеріні

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеси в порт Маріуполя. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків.

Наразі 21 український військовий перебуває у московському СІЗО «Лефортово», ще троє поранених - Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер - також у Москві, в медчастині ізолятора «Матросская тишина».

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сьогодні бере участь у 25-му засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Мілані. У центрі уваги його учасників - питання російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-