"Українського диверсанта" Панова етапують до Краснодара

Політв’язні
Укрінформ
Українського політв'язня Євгена Панова, засудженого до 8 років колонії суворого режиму у так званій справі "українських диверсантів", знову етапували з анексованого Криму до Росії.

Про це Громадському повідомила адвокат Ольга Дінзе.

Як зазначається у повідомленні, лише напередодні, 5 грудня, Панова етапували з Москви до анексованого Сімферополя. Дінзе розповіла, що Панова, згідно з даними її джерел, етапують до російського Краснодара. Водночас адвокату невідомо, з якою метою Панова напередодні етапували до Криму.

Вона зазначила, що у неї є дві версії таких дій: перша - етапування для допиту у справі про вбивство чиновника ФСБ; друга - етапування для розміщення у колонії суворого режиму Сімферополя. Однак жодна з версій не є підтвердженою, наголосила Дінзе.

Водночас брат політв'язня Ігор Котелянець підтвердив виданню інформацію про те, що Панова етапують до Краснодара. Причина етапування його до Криму напередодні брату Панова також невідома.

Раніше рідні Панова припускади, що кінцевою точкою етапу політв'язня, якого нещодавно етапували до Сімферопольського СІЗО, може бути сімферопольська колонія.

Як повідомлялося, 5 грудня засудженого у справі "українських диверсантів" політв’язня Панова етапували до анексованого Криму з Москви. У Москві Панов перебував у СІЗО-1 "Матросская тишина", там його нещодавно відвідав український консул.

Євгена Панова етапували з Сімферопольського СІЗО в Москву 9 жовтня.

25 жовтня Верховний суд Росії залишив у силі вирок політв'язню Євгену Панову, незаконно засудженому в анексованому Криму у "справі диверсантів", до 8 років колонії суворого режиму.

Читайте також: Політв'язня Панова етапували до окупованого Криму

ФСБ Росії 10 серпня 2016 року заявила про затримання 7 серпня "організатора терактів" і ліквідацію "агентурної мережі Головного управління розвідки України", одним з яких начебто є громадянин України Панов Євген Олександрович.

Фігуранти справи "кримских диверсантів" Євген Панов і Андрій Захтей спершу утримувалися в московському СІЗО "Лефортово".

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-