Над проектом нової

Над проектом нової "кримської" резолюції працювали 30 країн – Клімкін

Укрінформ
Глава МЗС Павло Клімкін закликав країни-члени ОБСЄ підтримати в ГА ООН резолюцію про мілітаризацію Криму, яку Україна напрацювала разом з 29 іншими країнами.

Про це він заявив під час 25 засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Мілані, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна разом з 29 країнами винесла на Генеральну Асамблею ООН проект резолюції щодо проблеми мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також щодо частини Чорного моря та Азовського моря. Ми дуже сподіваємося на підтримку цієї резолюції з боку ваших країн", - сказав Клімкін.

Він повідомив, що в результаті російської агресії проти України вже було вбито та поранено понад 30 тис. осіб. "Росія перетворила Крим на військову базу та збільшує мілітаризацію півострова, підриваючи стабільність у Чорному морі та Середземноморському регіоні", - наголосив він.

Міністр також зазначив, що російську агресію проти України не потрібно розглядати окремо від інших частин простору ОБСЄ, де Росія також продовжує здійснювати дестабілізаційні дії. "Україна – ключовий елемент у стримуванні російського наступу, збереженні принципів ОБСЄ", - підкреслив він.

Читайте також: Заяв про агресію Росії замало, потрібні дії - Клімкін

Глава МЗС також наголосив, що для збереження єдності та солідарності у захисті основоположних принципів ОБСЄ потрібно збільшувати ціну, яку Росія має платити за свої дії, включаючи всеохоплюючі санкції. "Нелегальна окупація та спроба анексії ніколи не повинні визнаватися як компроміс з агресором", - додав він.

Як повідомлялося, резолюція про мілітаризацію Криму за авторством групи держав-членів ООН буде винесена на голосування Генасамблеї ООН 17 грудня. За словами Постійного представника України в ООН Володимира Єльченка, ця резолюція містить більш гострі сигнали на адресу Росії, ніж всі попередні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-