Нова

Нова "кримська" резолюція ООН буде безпрецедентно гострою щодо Росії — Єльченко

Ексклюзив
Укрінформ
Резолюція про мілітаризацію Криму, яку Україна разом із групою країн винесе на голосування Генеральної асамблеї ООН 17 грудня, містить більш гострі сигнали на адресу Росії, ніж всі попередні.

Про це Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко розповів в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу.

"Резолюція про мілітаризацію Криму, на відміну від резолюції про права людини у Криму, містить набагато більше гострих політичних сигналів на адресу Росії. Звісно, це робить позицію багатьох країн більш складною. Тут їм доведеться йти вже на явну конфронтацію з Російською Федерацією", - пояснив дипломат.

Водночас важливо, наголошує Єльченко, що Україна просуває резолюцію не самостійно, а у групі інших держав-членів ООН, які стали її співавторами.

"Важливо, що ми маємо такий "горішок", "ядро" з понад тридцяти країн, які не просто співавтори цієї резолюції, а фактично несуть відповідальність за неї нарівні з нами. Вони працюватимуть з іншими країнами так само, як і ми. Я переконаний, що це дасть набагато кращий результат", - розповів Постійний представник України в ООН.

Читайте також: Єльченко каже, що Росія в ООН “викручує руки й голови” послам із Африки

Резолюція про мілітаризацію Криму за авторством групи держав-членів ООН буде винесена на голосування Генасамблеї ООН 17 грудня.

У середу, 5 грудня, Україна провела у штаб-квартирі ООН засідання під головуванням заступниці міністра закордонних справ України Олени Зеркаль, під час якого детально проінформувала міжнародне співтовариство про виклики і загрози, які РФ створює у Чорному та Азовському морях.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили акт агресії проти України, напавши на українські кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Росіяни обстріляли і захопили їх у міжнародних водах Чорного моря, взявши у полон 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-