Ми консолідуємо світ, щоб розблокувати український Азов - Гройсман

Ми консолідуємо світ, щоб розблокувати український Азов - Гройсман

Укрінформ
Робота українських портів Бердянськ і Маріуполь залежить від безперешкодного проходу суден по Азовському морю, тому Україна консолідує зусилля світу для розблокування судноплавства через Керченську протоку.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з регіональними ЗМІ у середу, 5 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Очевидно, що агресія Росії пов'язана з намаганням окупації Азовського моря, у цьому немає жодного сумніву. Тому ми сьогодні консолідуємо весь світ, щоб не допустити цієї окупації. Безперечно, Бердянськ і Маріуполь дуже серйозно залежать від нормального проходу (суден) по Азовському морю. Те, що роблять росіяни там, це абсолютно неприпустимо і виходить за межі будь-яких міжнародно-правових норм. Це може вплинути достатньо серйозно (на роботу портів - ред.). У нас можуть бути будь-які альтернативи, але для нас дуже важливо, щоб український Азов був розблокований. Над цим ми сьогодні працюємо", - сказав Гройсман. 

Він зазначив, що Україна наразі консолідує зусилля світової спільноти, щоб змусити Росію відмовитися від своїх агресивних планів.  

У цьому контексті Прем'єр-міністр нагадав, що запропонував механізм, який вважає ефективним з точки зору досягнення результату, зокрема, щоб усі країни демократичного світу вдалися до дзеркальних дій проти Росії.

"Російський флот має так само блокуватися в усіх портах світу до тих пір, поки не буде розблокована ситуація в Азовському морі", - вважає Гройсман.  

Читайте також: На Азові та Чорному морі Росія відпрацьовує засоби гібридної війни - Гайдук

Як раніше повідомляв Укрінформ з посиланням на міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, у зв'язку з блокуванням Російською Федерацією руху суден через Керченську протоку українські порти Бердянськ та Маріуполь перейдуть на 4-денний робочий тиждень та скоротять штат працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-