Журналісти знайшли у Керчі два українські катери, захоплені ФСБ

Журналісти знайшли у Керчі два українські катери, захоплені ФСБ

Фото
Укрінформ
Журналісти "Крым.Реалии" побували в Керчі вранці 4 грудня і знайшли українські військові катери "Нікополь" (P176) і "Бердянськ" (U175), захоплені ФСБ Росії біля окупованого Криму.

Катери знаходяться біля причальної стінки в акваторії «Генмола» в Керчі, на території, контрольованій прикордонслужбою ФСБ, повідомляє видання.

«Військові катери «Нікополь» і «Бердянськ» передислокували вглиб порту. Вони знаходяться на території, яка до 2014 року належала керченському загону української морської охорони (в/ч 1472), а після російської анексії Криму на території частини розмістилися прикордонники ФСБ Росії», - йдеться у повідомленні.

Раніше на одному з керченських сайтів з'явилася інформація про нібито не виявлені на «Генмолі» українські військові катери.

Як зазначається, незважаючи на сильний туман, що накрив вранці Керч, журналістам вдалося сфотографувати українські військові кораблі. На фото видно частину номера катера, закритого маскувальною мережею.

Читайте також: Генпрокуратура оприлюднила похвилинну версію подій у Керченській протоці

Командування ВМС України 3 листопада заявило, що перевіряє інформацію про місце перебування захоплених ФСБ Росії українських катерів «Бердянськ» і «Нікополь», які були в акваторії «Генмола» в Керчі, на території, контрольованій прикордонслужбою ФСБ Росії.

Фото: RFE/RL

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Росії обстріляли і захопили українські кораблі у нейтральних водах Керченської протоки.

Російські судна у Сімферополі та Керчі заарештували 24 українських військових. Вони перебуватимуть під арештом до 25 січня 2019 року. Захопленим біля берегів Криму українським військовослужбовцям 27 листопада пред'явили звинувачення за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу Росії (незаконний перетин кордону). Всіх військовослужбовців доставили у столицю Росії Москву, в СІО «Лефортово».

Прокуратура АРК визнала захоплених ФСБ Росії українських моряків військовополоненими.

26 листопада Верховна Рада України запровадила воєнний стан у ряді областей після обстрілу російськими військовими українських кораблів у Керченській протоці.

Дії Росії у Керченській протоці критикують у ряді європейських країн і США. У НАТО заявили, що уважно стежать за розвитком подій у Керченській протоці та закликали до стриманості та деескалації напруженості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-