Президент давно був невдоволений роботою представника по Криму - Джемілєв

Президент давно був невдоволений роботою представника по Криму - Джемілєв

Укрінформ
Ще кілька місяців тому Президент України Петро Порошенко висловлював незадоволення роботою свого  постійного представника в Автономній Республіці Крим Бориса Бабіна.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив уповноважений Президента України у справах кримських татар, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє кореспондент агентства.

"Питання про звільнення Бабіна Президент обговорював зі мною ще три-чотири місяці тому", - зазначив Джемілєв.

За його словами, Порошенко тоді висловлював незадоволення роботою представництва Президента в Автономній Республіці Крим і запитував точку зору Джемілєва  щодо дій  у зв'язку з цим. 

Джемілєв  підкреслив, що Борис Бабін не був його кандидатом на цю посаду у 2017 році.  Уповноваженому у справах кримських татар невідомо і те, хто стане наступником Бабіна.

"Відверто кажучи, у нас немає кандидатур. Але ми будемо шукати", - сказав він.

Джемілєв  підкреслив, що не знає, чому Бабіна звільнили саме зараз, проте виразив припущення, що це може  якимсь чином пов'язано з доповіддю останньої парламентської слідчої  комісії в Херсоні.

"Не знаю, чи можна пов'язувати його звільнення з його резонансною доповіддю щодо корупції, беззаконня, розгулу сепаратизму, які відбуваються у Херсонській області (при тому, що глава обладміністрації малює картину набагато більш оптимістичну),   але, можливо, цей дисонанс зіграв роль", - вважає лідер кримських татар.

Читайте також: Порошенко звільнив Бабіна з посади постійного представника Президента в АРК

Борис Бабін, одеський вчений-правознавець, був призначений на посаду представника президента України в АРК у серпні 2017 року. Він змінив на цій посаді кримчанку  Наталію Попович у відповідь на вимоги активістів, які заявляли про її бездіяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-