Путін одну за одною робить дуже великі дурниці - Джемілєв

Путін одну за одною робить дуже великі дурниці - Джемілєв

Керченська криза
Укрінформ
Акт агресії Росії й захоплення українських кораблів в Азовському морі - це "великі дурниці", навіть з точки зору інтересів самої РФ.

Таку думку висловив лідер кримських татар, народний депутат, уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв сьогодні під час прес-конференції в Укрінформі.

"Взагалі Росія, Путін одну за іншою роблять дуже великі дурниці, навіть з точки зору своїх інтересів. Тому що захоплювати наші кораблі, причому у нейтральних водах, аргументуючи тим, що це нібито акваторія Російської Федерації, причому ведучи відлік своєї акваторії від незаконно захопленої території Автономної Республіки Крим, ну, нікого ж вони цим не переконають. І для всіх гранично зрозуміло, що тут іде грубе порушення міжнародного права", - сказав Джемілєв.

Він додав, що зараз росіяни намагаються чинити тиск на українських заручників для того, щоб моряки надавали потрібні їм свідчення. Але СБУ має у розпорядженні записи розмов, які вели російські військові, а з них однозначно зрозуміло, що Росія тут порушила міжнародне право, є акт свавілля. "І можна навіть чітко говорити про те, що Російська Федерація так само, як сомалійські пірати, здійснює піратство в акваторії Азовського й Чорного морів", - додав Джемілєв.

Читайте також: Міністри НАТО обговорять агресію Росії - Столтенберг

Він резюмував, що по-людськи дуже б хотілося, щоб усі наші моряки були звільнені, і всі ми докладатимемо зусиль для цього. Але самі росіяни зробили багато чого для виявлення свого ж беззаконня, яке вони здійснюють щодо України, так що ми можемо отримати з цього користь. Наслідком такої неприкритої агресії Росії може бути подальше посилення санкцій, ізоляція РФ і виявлення брехливої пропаганди Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-