Через блокаду РФ Керченської протоки зафіксували аварії суден — МінТОТ

Через блокаду РФ Керченської протоки зафіксували аварії суден — МінТОТ

Укрінформ
У Чорному та Азовському морях зафіксовано аварії морських суден, що зумовлені блокуванням РФ Керченської протоки.

Про це у Facebook повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України.

“У Чорному та Азовському морях зафіксовано аварії морських суден, що зумовлені блокуванням РФ Керченської протоки. Із 25 листопада сотні кораблів перебували в очікуванні дозволів на прохід через Керченську протоку як в напрямку Чорного, так і в напрямку Азовського морів, про що раніше повідомляло МТОТ. Кораблі залишалися на місцях, утворюючи скупчення, що стало причиною ряду аварій”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за даними міжнародних систем моніторингу суден 30 листопада вантажне судно LADY_MARIA (Республіка Того) під час маневрування поблизу Керченської протоки зазнало пошкодження через заплутування гвинта судна в якірному ланцюзі іншого вантажного судна AZOV_CONCORD (Республіка Мальта).

Уточнюється, що обидва кораблі знаходилися на шляху до портів в Азовському морі.

Читайте також: РФ відпрацьовує в окупованому Криму ракетні удари в морі та повітрі

Крім того, 1 грудня на виході з Азовського моря поблизу Керченської протоки буксир PAL 3 (РФ) втратив контроль над буксированою баржою SHILAYNYAY, що була завантажена близько 4000 тон пшениці, через що баржа відірвалася та сіла на мілину поблизу мису Кам’яне. Капітан буксира кілька годин намагався самостійно зняти баржу з мілини, однак спроби виявилися марними.

У МінТОТ наголосили, що, допустивши масове скупчення суден в районі Керченської протоки, РФ створила серйозну загрозу безпеці судноплавства.

“Такі дії РФ є грубим порушенням Конвенції ООН з морського права 1982 року, відповідно до якої Росія відповідає за безпечну навігацію суден. Одночасно з масовими відключеннями суднами системи AIS, які заохочує РФ, наведені приклади ще раз демонструють як РФ нехтує нормами міжнародного права і створює небезпеки для судноплавства у Чорному і Азовському морях”, - підкреслили у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, у районі Керченської протоки, прохід якою заблокувала Росія, наразі скупчилися понад 400 українських та іноземних суден.

фото: Krym.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-