Хорватський телеканал вибачився за карту України без Криму

Хорватський телеканал вибачився за карту України без Криму

Укрінформ
Посольство України в Республіці Хорватія звернулося до хорватського каналу "HRT" з вимогою привести показану в ефірі карту світу, на якій Крим був зображений окремо від України, у відповідність до міждержавних кордонів.

Про це повідомляється на сторінці диппредставництва у Facebook.

"Посольство України в Республіці Хорватія звернулося до хорватського каналу "HRT" з вимогою привести показану у передачі "Dnevnik" карту світу, на якій Крим був зображений окремо від України, до відповідності міждержавним кордонам та вжити заходів по недопущенню таких випадків надалі", - йдеться у повідомленні.

У посольстві висловили переконання, що провідний хорватський телеканал не може діяти всупереч офіційній позиції уряду країни, який підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, та консолідованій позиції ЄС, ООН та інших міжнародних організацій щодо невизнання насильницького приєднання Криму до РФ.

За даними іноземних ЗМІ, хорватський телеканал вибачився за демонстрацію карти України без Криму.

"У відповідь на офіційний лист протесту з боку українського посольства в Загребі представники каналу HRT запевнили, що редакція не мала жодного наміру демонструвати некоректну карту. Помилка сталася через те, що канал не мав офіційної карти для створення інфографіки, а тому використав зображення з Вікіпедії", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Житомирська мережа кав’ярень вибачилася за карту України без Криму

В українському посольстві в Хорватії прийняли вибачення журналістів HRT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-